Suplimente pentru vedere si ochi sanatosi. Chiar functioneaza?

Desigur, nimeni nu vrea sa arunce banii pe fereastra sau sa inghita pastile care sa faca mai mult rau decat bine. De aceea, este recomandabil sa cautam suplimente cat mai naturale si bazate pe ingrediente cu rezultate dovedite. Pentru vedere si pentru sanatatea ochilor, studiile medicale au demonstrat ca, printre cele mai eficiente substante, se numara: carotenoidele, precum beta-carotenul si luteina, vitaminele antioxidante C si E, complexul de vitamine B, mineralele esentiale (cupru, seleniu, zinc) si, nu in ultimul rand, acizii grasi Omega 3.

Pentru persoanele care deja sufera de afectiuni oculare sau prezinta factori de risc ridicat pentru probleme de vedere ce le ameninta sanatatea ochilor (precum predispozitii genetice sau anumite conditii de lucru), cel mai indicat ar fi sa isi consulte medicul oftalmolog inainte de a alege suplimente pentru ochi sanatosi. Avand in vedere ca exista o multitudine de variante, formulate special pentru fiecare afectiune oculara in parte, specialistul este cel mai in masura de a recomanda cele mai potrivite suplimente pentru vedere.

Pentru cei care au ochi sanatosi si doresc doar sa ii pastreze astfel cat mai mult timp, sunt suficiente suplimentele generice, gandite atat pentru vedere cat si pentru intregul organism.

Merita mentionat si ca suplimentele sub forma de pudra sau capsule cu gel se vor absorbi mai eficient decat pastilele solide, dar indiferent de forma, trebuie sa contina ingrediente active dintre cele mentionate mai devreme, a caror eficienta pentru sanatatea ochilor si pentru o vedere buna, a fost deja dovedita.

Retinolul, de exemplu, o forma a vitaminei A, are rol esential in asistarea proceselor bio-electrice implicate in vedere si in eliminarea celulelor moarte din organism (prevenind astfel afectiuni oculare ca degenerescenta maculara asociata cu varsta).

Alte carotenoide, precum cele gasite in mod natural in legumele cu frunze verzi, se dovedesc la fel de importante pentru ochi sanatosi, inclusiv in intarirea vaselor de sange si impotriva cataractei; luteina, mai ales, a devenit unul dintre cei mai studiati antioxidanti la vremea aceasta. Cercetari recente au demonstrat si eficienta acizilor grasi Omega 3, atat pentru tratarea unor afectiuni oculare, cat si pentru a mentine sanatatea ochilor.

Atunci cand toate aceste substante nutritive nu pot fi luate in cantitati suficiente din alimentatie, trebuie apelat la suplimente de calitate, naturale, care sa asigure conditiile necesare pentru o vedere perfecta si ochi sanatosi.

Cuvinte cheie: Altele, Astigmatism, Probleme vedere, Ochelari, Retinopatia diabetica, Infectii oculare, Sangerarea oculara, Lentile de contact, Alimentatie, Zinc, DHA – acidul gras al ochilor, Vitamina A, Examen oftalmologic, Glaucomul, Pierderea vederii, DMV, Capacitatea vizuala, Exercitii pentru ochi, Cataracta

Un proiect sustinut de: