Mic manual de exercitii pentru ochi

Trimiteti-va vederea de mai multe ori pe zi in excursie: in acest fel va improspatati vederea si va intariti capacitatea vizuala.

Sunteti ocupat toata ziua- nu e de mirare ca ochii nostri sunt cateodata solicitati: uneori solicitarea este asa de tare incat vedem chiar mai prost.In cele ce urmeaza va prezentam cateva exercitii care efectuate cu regularitate va pot ajuta sa va imbunatatiti capacitatea vizuala.

Daca veti folosi in alimentatie si alimente bogate in Vitamina C , E sau Luteina, veti face ochilor mult bine.Un adevarat festin pentru vedere sunt fructele citrice, legumele verzi, uleiurile vegetale.

Exista si suplimente nutritive care va pot ajuta la mentinerea vederii: de exemplu "Doppelherz aktiv vizual extra" si "Doppelherz aktiv vizual total", care contin exact substantele vitale, minerale , vitamine si oligoelemente importante pentru vedere si aparatul vizual.

Cateva exercitii pentru capacitatea vizuala:

A. Stimularea creierului si imbunatatirea acuitatii vizuale

 

Urmati cu vederea cifrele opt din imagine: incepeti in zona rosie si urmati apoi directia spre galben, in acest fel jumatatea dreapta a creierului va fi stimulate si prin aceasta acuitatea vizuala imbunatatita.

Repetati de 20 de ori.

 

B. Pictati forme pentru mobilitate

Mobilitatea oculara este foarte importanta pentru procesul vederii, si in acest mod poate fi exersata:

  • Imaginati-va ca desenati valuri albastre, apoi linii zig-zag rosii, apoi spirale verzi si urmati aceste imagini imaginare cu ochii inchisi
  • Cel mai simplu este sa luati o pagina alba si sa desenati cu culori groase formele respective:urmati apoi formele cu vederea


C.Relaxat prin labirint

In incheiere urmati cu privirea relaxata liniile unui labirint intortochiat, si faceti aceasta in liniste de jos in stanga pana catre mijloc.Apoi clipiti de cateva ori.

Cuvinte cheie: Probleme vedere, Capacitatea vizuala, Exercitii pentru ochi

Un proiect sustinut de: